Close

5 februarie 2019

6 lucruri pe care modelele voiau sa le stie inainte sa inceapa facultatea

Ca in orice altceva, retrospectiva este o modalitate excelenta de a va uita inapoi la propriile experiente si de a da sfaturi utile altora care ar putea trece prin acelasi lucru. Modelele sunt introspective si, odata la ceva timp, isi evalueaza propria viata pentru a schimba ce nu este benefic. Recent, fetele au discutat despre ce si-ar fi dorit sa stie inainte sa inceapa facultatea si le-ar fi ajutat. Uitati cateva lucruri pe care modelele si-ar fi dorit sa le stie:

1. Profitati de toate locurile in care aveti acces
Profitati de toate lucrurile pe care le ofera universitatea dvs. cum ar fi cluburile, sportul, biblioteca etc. Este o oportunitate absolut incredibila, de care nu va puteti bucura oricand. Una dintre modele ne-a marturisit ca mergand la conferintele facultatii, a descoperit oamenii noi cu care a legat prietenii si cu care inca tine legatura.

2. Odihna este foarte importanta
Sanatatea dvs. mintala este importanta, iar ideea ca studentul depresiv, care se afla in dificultate si stres este ceva normal, ei bine nu este deloc asa, este total nesanatos. Modelele au invatat sa imbine facultatea cu job-ul, dar acest lucru s-a putut intampla datorita programului flexibil. Trebuie sa aveti grija de dvs.

3. Citirea si intelegerea este importanta
Cand revizuiti, concentrati-va asupra citirii si intelegerii, nu doar sa memorati cuvant cu cuvant ce scrie. Modelele au pus accentul pe intelegere, de foarte multe ori este mai important sa intelegeti conceptul respectiv, decat sa-l retineti mot a mot.

4. Nu cumparati cartile, de cele mai multe ori ele se gasesc online
Este adevarat, nu toate cartile se pot gasi sub format pdf pe internet, dar exista multe site-uri pline cu diverse subiecte si diverse carti. Nu cumparati cartile de la libraria universitatii, gasiti-le intr-un alt magazin (anticariat) sau chiar cautati-le online.

5. Mergeti la prelegeri
„Din experienta modelelor: stati cat mai aproape de profeosr, chiar daca se simte inconfortabil la inceput. Acest lucru este deosebit de important in salile de cursuri mai mari. Exista mai putine distrageri, veti fi mereu in stare sa vedeti / auzi clar, si mai mult decat atat, exista posibilitatea ca profesorul va observa si poate veti obtine (neoficial) puncte.

6. Socializarea este aproape la fel de importanta ca si studiatul
Socializarea este un aspect important in orice mediu, modelele au invatat ca relatiile de prietenie din facultate se pot transforma in relatii de colegialitate la locul de munca sau chiar prietenii peste ani. Ganditi-va ca toti colegii impartasesc aceeasi optiune de facultate ca dvs., deja aveti ceva in comun.