Close

16 decembrie 2019

Esti mamica si vrei sa te angajezi in videochat? Iata ce ar trebui sa treci in scrisoarea de intentie!

Daca va pregatiti sa va intoarceti in forta de munca dupa ce ati facut o pauza pentru a va ingriji copiii, probabil ca veti dori sa va folositi din nou abilitatile profesionale, sa acumulati cunostinte noi si, bineinteles, sa obtineti incasari mai mari in videochat, acum ca familia s-a marit cu unul sau doi copii.

De ajutor in sprijinul proaspetelor mamici aflate in cautarea unui job bine platit este scrisoarea de intentie, “arma” care ii convinge pe specialistii in HR ca sunteti cea mai buna optiune pentru ei, in ciuda pauzei facute pentru cresterea celor mici.

Crearea unei scrisori care exprima in mod elocvent si succint interesul vostru pentru jobul de model de videochat si va promoveaza abilitatile poate parea deosebit de descurajanta daca nu va aflati in practica. Dar nu este nevoie sa intrati in panica. In schimb, ganditi-o ca pe o oportunitate de a va spune povestea – pentru ca sunteti demne de luat in considerare, chiar daca exista un “decalaj” in activitatea voastra.

Desi nu strica niciodata sa analizezi sfatul general al scrisorilor de intentie si sa citesti exemple, situatia ta este unica si ar trebui tratata in acest fel. Urmatoarele sfaturi pentru scrisoarea de intentie sunt un inceput minunat si va vor ajuta sa dati restart carierei de model online:

Nu ascundeti concediul!

Atunci cand managerii sau specialistii in HR traverseaza un CV, vor observa ca ati luat o mica pauza din activitate. Din acest motiv, trebuie sa mentionati faptul ca v-ati aflat pana de curand in concediu pentru cresterea copilului, dupa cum recomanda specialistii in recrutari.

Acestia sustin ca este intotdeauna mai bine sa fiti sincere. Daca un manager observa acel gol fara ca voi sa mentionati situatia, se va gandi ca cel mai probabil nu ati avut un job fiindca nu ati vrut sau nu ati fost interesate, detalii care cantaresc greu la un job in videochat unde determinarea si ambitia sunt esentiale.

Fii increzatoare!

Faptul ca ai luat o pauza din activitate pentru cresterea celui mic nu inseamna ca pentru societate insemni mai putin. Din contra. Specialistii care recruteaza modele de videochat sustin ca pana de curand, tendinta era ca mamicile sa se rusineze de pauza facuta in cariera pentru a-si creste copiii.

Nimic mai gresit acum, cand libertatea este la ea acasa si ce se apreciaza cel mai mult este prioritizarea lucrurilor cu adevarat importante. In astfel de cazuri, scrisoarea de intentie trebuie sa fie scurta si la obiect: “Am dedicat ultimii cinci ani cresterii copiilor mei si sunt incantata sa ma alatur unei noi echipe” ar putea fi inceputul unei scrisori de intentie. De acolo, continuati sa discutati despre abilitatile voastre si despre modul in care acestea se aliniaza nevoilor studioului.

Nu o depasiti!

Stim ca acest lucru este mai usor de spus decat facut, insa trebuie sa faceti lucrurile cu moderatie. Lasati CV-ul sa vorbeasca de la sine, in timp ce va dedicati transparentei trecand in scrisoarea de intentie doar lucruri cu adevarat importante referitoare la pauza dedicata cresterii celor mici.