Close

1 august 2019

Modelele de videochat intreaba: “Exista prietenie la locul de munca?”

In fiecare companie exista o persoana alaturi de care ne petrecem cel putin 40 de ore pe saptamana. Cineva care-ti cunoaste ambitiile majore de cariera si cele mai mari temeri. Cineva in care ai incredere.

Cineva care te incurajeaza. Este vorba despre superiorul tau, care poate fi Managerul Operational al studioului de videochat unde ti-ai inceput cariera de model, sau poate avea alta titulatura. Uzual, multe ii veti spune “sefa”, insa aceasta titulatura atrage dupa sine si numeroase stereotipuri.

Pot fi modelele de videochat prietene cu superiorii?

Sunt multe de spus cu privire la relatia stransa pe care o ai cu sefa ta. Cu toate acestea, introduce si o anumita complexitate in ceea ce priveste stabilirea limitelor necesare relatiei profesionale la locul de munca.

Poti fi prietena cu sefa ta? Ar trebui sa fii? Si daca da, cum poti fi prietena cu aceasta fara sa faci lucrurile incomode sau confuze? Nu este intotdeauna atat de simplu, insa iata cum poti reusi:

Purtati o conversatie cu privire regulile de baza

Indiferent de specificul situatiei, mentinerea unei prietenii cu superiorul este complexa – pentru ambele persoane. Acesta este motivul pentru care este important sa comunicati deschis despre limitele si asteptarile pe care le aveti de la relatia voastra apropiata.

De exemplu, este mai confortabil sa purtati conversatii personale in afara biroului? Faptul ca veti interactiona pe retelelele sociale poate face lucrurile si mai complicate?

Nu folositi aceasta relatie ca oportunitate pentru favorizarea la job

Daca aveti o relatie stransa cu sefa voastra, veti avea, fara indoiala, increderea in ea. Dar luati acest lucru ca pe un avertisment: acest lucru inca nu va ofera permisiunea de a-i spune barfele de la studio, de a va plange de colegele voastre sau de a folosi in general aceasta legatura pentru a agita lucrurile la serviciu.

Urmariti cu atentie ceea ce ii povestiti sefei voastre ceea ce priveste celelalte relatii de la job, provocari si reusite. La urma urmei, ea este inca o figura de autoritate – si va trebui sa raspunda la aceste informatii in consecinta.

Mentineti profesionalismul in studio

Poate ca tu si sefa ta sunteti apropiate la studio, dar iata un aspect foarte important: nu ar trebui sa conteze in timpul programului normal de lucru. Cand va aflati in cei patru pereti ai dormitorului din care lucrati, sunteti inca o subordonata – si nu o prietena.

Aceasta inseamna ca mai trebuie sa urmati indicatiile sefei, sa luati feedback-ul in serios si, in general, sa afisati respect si profesionalism in toate interactiunile cu ea si celelalte modele de videochat.

Nerespectarea acestui lucru nu numai ca te face sa dai rau in ochii celorlalti, dar poate si sa submineze autoritatea managerului cu toti celelalte colege. Daca nu trebuie sa va tratati sefa cu respect, de ce ar trebui sa o faca altcineva?

Asadar, fii atenta la cum gestionezi relatia cu managerul de stuidio, pentru ca poti risca sa pierzi atat prietenia cu aceasta, cat si cu celelalte colege de la studio.