Close

1 decembrie 2017

Schimbarea carierei – pasul decisiv catre succesul unui model de videochat

Ne place sa credem ca luam cele mai bune decizii si ca nu exista parere mai pertinenta decat a noastra. Insa consecintele alegerilor pe care le facem ne contrazic, in multe dintre cazuri. Alegerea drumului in viata si, implicit, a carierei, poate fi o decizie usor de luat, dar in egala masura o decizie nesigura si nemultumitoare. Chiar si atunci cand raul este deja facut, o femeie asumata isi gaseste puterea pentru a initia un nou parcurs profesional, mai ales cand motivatia este de partea ei.

De regula, femeile se confrunta cu stigmatul incapacitatii, pierzand teren in fata pozitiilor destinate indeosebi barbatilor. Nu de putine ori, cariera le este redusa la o simpla pozitie in cadrul companiei, ceea ce face ca importanta efortului depus in cadrul acesteia sa fie redusa si izolata.

Viata profesionala joaca un rol important in definirea sensului existential al fiecareia dintre noi, astfel ca trebuie sa acordam atentie semnelor care ne arata daca ne-am ales corect sau nu drumul in viata.

Succesul nu se rezuma la un job recunoscut

Exista femei care aleg sa mizeze pe aparenta si isi irosesc viata construind un CV impresionant, dar fad ca utilitate. A ocupa o pozitie in cadrul unei companii de renume va acorda o nota distincta CV-ului vostru, insa nu este singurul lucru pe care artrebui sa il considerati a fi de succes, deoarece succesul poate fi rar masurat in munca sau bogatia cuiva. Adevarata definitie a succesului deriva din abilitatea de a face ceva ce iubesti cu adevarat, de a fi tu insati chiar si la locul de munca si de a fi inconjurata de oameni care sa creada in tine si sa te sustina.

Valorile care va definesc trebuie sa fie reflectate in cariera pe care ati ales-o

Locul de munca este, in multe dintre cazuri, o a doua casa. Lejeritatea pe care o afisezi atunci cand iti faci treaba profesionist, fiindca faci exact ce iti place, se reflecta in capacitatea de asumare a deciziilor. Tocmai de aceea, alege un mediu in care sa nu fi judecat pentru profesia pe ai imbratisat-o ci, din contra, sa fii respectata pentru ca ai ales o meserie care te implineste financiar si sufleteste.

Majoritatea locurilor de munca se pot schimba in orice moment

Viata este oricum presarata cu incertitudini, desi majoritatea dintre noi credem ca avem un control complet asupra circumstantelor. Astazi poti ocupa o pozitie importanta in cadrul unei companii, insa peste un timp, managementul companiei poate regandi decizia de a te pastra, in detrimentul unei prezente fresh si actuale. Aca ca orienteaza-te catre o meserie in care sa investesti timp si pregatire, dar care sa iti si ofere satisfactia unui viitor fara griji.

Implinirea inseamna sa faci ceea ce te reprezinta

Implinirea este personala si depinde de drumul fiecaruia. Si in acest caz trebuie sa luati alegeri asumate, sa credeti in potentialul vostru si nu in ultimul rand, sa faceti ceea ce va place si va reprezinta. In fond, la finalul zilei vei fi recunoscuta pentru ceea ce esti, ce iti place sa fii si sa faci, nu pentru postul pe care il ocupi. Nu ceilalti sunt rai cu noi, ci noi cu noi insene, astfel ca trebuie sa facem un pas in fata si sa nu ne mai identificam dupa cariera pe care ne-am ales-o, luand in calcul lumina in care o vad ceilalti.

Succesul se dobandeste luand decizii corespunzatoare si asumate. Daca sunteti nemultumite de locul de munca actual, luati-va inima in dinti si mizati pe decizii radicale, fiindca ulterior va veti bucura si de avantajele luarii lor. Alegeti sa va identificati cu drumul carierei pe care ati imbratisat-o, indiferent ca este blamata sau apreciata. Riscurile conduc intotdeauna la castiguri, iar un model de videochat stie cel mai bine acest lucru.