Close

4 martie 2019

Te (mai) vezi peste 5 ani in videochat?

Daca urmeaza sa ai primul interviu de angajare in videochat, ar trebui sa stii ca nu vei scapa de vesnica intrebare “unde te vezi peste 5 ani?”. In timp ce nu exista un raspuns universal – valabil care sa te scoata din impas, sinceritatea este singura solutie fiabila.

Da, poate ca nu vei mai fi model de videochat, insa studioul la care vrei sa iti incepi cariera trebuie sa fie informat cu privire la planurile tale de viitor, fie ele si pe termen scurt.

Acest lucru se poate simti ca un pic de intrebare “truc”, pentru ca uneori raspunsul este „nu in acest domeniu”, sau „la locul de munca” sau ceva de genul „in alta parte”, lucruri pe care chiar vrei sa le spui unui specialist HR.

Vestea buna este ca poti fi sincer in timp ce le spui ceea ce vor sa stie cu adevarat. Aveti asteptari realiste de la cariera de model de videochat? Sunteti ambitioase? Acest post se aliniaza la dezvoltarea si obiectivele tale generale?

Model de videochat… pana cand?

Cu sau fara experienta, trebuie sa stii incotro se indreapta cariera ta. Trebuie sa iti masori pasii in asa fel incat atat tu, cat si viitorul studio alaturi de care vei colabora sa cunoasca parcursul ce va urma.

Ar fi cam nedrept pentru echipa de traineri sa investeasca in tine timp important, ca in mai putin de un an sa renunti la parcursul tau, nu-i asa? Cum de altfel chiar tu ai simti ca pierderea aceasta de timp nu iti este absolut deloc benefica.

De exemplu, ai putea spune: „Ei bine, sunt foarte incantata de aceasta pozitie in cadrul studioului deoarece, in cinci ani, mi-ar placea sa fiu vazuta ca o persoana cu o expertiza profunda in domeniu. Voi avea ocazia sa imi dovedesc atuurile. De asemenea, sunt foarte incantata sa preiau mai multe responsabilitati manageriale in urmatorii cativa ani si, eventual, chiar sa preiau conducerea unor proiecte.

Am fost destul de norocoasa sa colaborez cu niste manageri uimitori si astfel, dezvoltandu-ma intr-un manager grozav, ma simt capabila sa contribui la succesul acestui studio de videochat.”
Deci, daca aceasta pozitie nu este ceea ce asteptai de la cariera ta, este bine sa spui ca nu stii cu adevarat unde te vezi peste 5 ani, dar ar trebui sa iti dai sansa sa vezi cum aceasta experienta ar putea ajuta cu adevarat in setarea carierei tale definitive.